Web Analytics
scris sâmbătă, 17.09.2022

Romanian Science Festival, la Sala Sporturilor Mioveni 

După o pauză de trei ani, Romanian Science Festival (RSF) revine în județul Argeș. Cea de-a treia ediție a Romanian Science Festival va avea loc între 22-24 septembrie și este cea mai extinsă de până acum, aducând elevilor din județ multe surprize.

Romanian Science Festival, la Sala Sporturilor Mioveni 

Astfel, anul acesta vor fi trei zile de festival, organizate în parteneriat cu trei orașe argeșene – Mioveni, Pitești și Câmpulung Muscel, la Mioveni  ajungând Caravana RSF în data de 22 septembrie, eveniment în cadrul căruia, pe durata a trei ore, grupul de mentori RSF vor aduce științele mai aproape de sute de elevi care studiază în Mioveni.

Citește și:Studenţi şi profesionişti din diaspora vin în Argeş, la „Romanian Science Festival”

“Amintim că în organizarea acestui festival se va implica cel mai mare număr de voluntari de până acum: 350 de voluntari elevi, membri ai comunităților locale, antreprenori și pasionați de științe, dar și 30 de mentori locali din rândul profesorilor.”, a transmis primăria orașului Mioveni. 

 La evenimentele Romanian Science Festival din județul Argeș vor participa, în total, 16 mentori RSF, cercetători și profesioniști veniți din 7 țări exclusiv pentru festival.

Romanian Science Festival 2022 va avea următorul program:

22 Septembrie – Caravana Romanian Science Festival în Mioveni, organizată la Sala Sporturilor Mioveni;

22 Septembrie  – Caravana Romanian Science Festival la Câmpulung Muscel, organizată la Colegiul Național Dinicu Golescu;

Citește și: În sfârşit, procurorii sunt pe urmele jafului forestier de la Pietroşani

24 Septembrie – organizat în Piața Primăriei.

Fondat în 2019, Romanian Science Festival, primul festival naţional de ştiinţe din România, este o iniţiativă născută din dorinţa de a implica cercetătorii şi studenţii români din diaspora în sistemul de educaţie românesc cu scopul de a atrage elevii spre disciplinele ştiinţifice. Primele evenimente au avut loc în Timișoara, Baia Mare și Pitești.

Comunitatea mentorilor RSF este formată din peste 120 de mentori – studenţi, cercetători şi profesionişti români din diasporă, implicați în diferite activităţi ale Romanian Science Festival: târguri de ştiinţă, webinarii, vizite la clasele online, concursuri. De la lansare, în 2019, Romanian Science Festival a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România şi a ajuns la peste 100.000 de elevi.

Festivalul îşi propune să construiască o legătură dintre diaspora academică şi mediul educaţional din Romania, oferind astfel modele de succes şi orientare în carieră tinerilor din România.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *