Web Analytics

România trimite pompieri în Franța să lupte cu incendiile de pădure

de | 11.08.2022 18:37 | Actualitate, Home

Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, pentru autoritățile Republicii Franța, care în acest moment se luptă cu incendiile de pădure.
Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, două aeronave aflate în dotarea Bazei PAPA de transport aerian strategic, utilizând resursele de zbor destinate Ministerului Apărării Naționale din România, vor efectua începând cu data de 11.08.2022 o misiune internațională de sprijin în Franța, în scopul limitării extinderii incendiilor de pădure, care au pus stăpânire pe teritoriul acestora. Cele două aeronave, care vor pleca din București, respectiv Timișoara vor fi folosite pentru transport logistic ce constă în 17 mijloace de intervenție și personal de intervenție aferent, respectiv 77 pompieri salvatori.

Citește și: Mama pilotului mort se revoltă pe Primăria Lunca Corbului: „Am cerut ca strada pe care locuim să poarte numele fiului meu. Mi se pare inuman refuzul”


Președintele Franței, Emmanuel Macron, anunța anterior că mai multe țări europene, între care și România contribuie la eforturile de stingere a incendiilor din Franța. „Germania, Grecia, Polonia și în orele următoare România și Austria: partenerii noștri vin în ajutorul Franței în fața incendiilor. Le mulțumesc. Solidaritatea europeană este pusă în aplicare”, a scris Emmanuel Macron pe contul de Twitter.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *