Web Analytics

România trimite militari în Orientul Mijlociu

de | 22.04.2024 17:41 | Actualitate, Home

Armata română va trimite militari în Orientul Mijlociu pentru a se alătura misiunilor de luptă împotriva rebelilor Houthi. Parlamentul a votat participarea trupelor la operațiuni militare internaționale în Marea Roșie, Golful Persic și Marea Neagră.

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

Votul în Parlament a fost dat la cererea președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a transmis trei scrisori legate de participarea militarilor români la mai multe operațiuni în cadrul unor coaliții internaționale. Este vorba despre contribuție la misiuni de luptă coordonate de Uniunea Europeană și de Statele Unite.

Parlamentul a aprobat, în plenul reunit, solicitarea preşedintelui Klaus Iohannispentru participarea militarilor români la mai multe operațiuni militare. Armata română va fi implicată în misiunile derulate sub egida Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră MCM BLACK SEA, începând cu anul 2024.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *