Web Analytics

România primește 7 miliarde de euro în următorii șapte ani de la UE pentru formarea și ocuparea tinerilor și combaterii sărăciei

de | 17.06.2021 09:25 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

România are alocate în noul buget european multianual (2021-2027) suma de 7 miliarde de euro pentru două programe operaționale dedicate atât combaterii sărăciei, cât și formării și educației tinerilor, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul unei întâlniri la Bruxelles cu Elisa Ferreira, Comisar european pentru coeziune și reforme.

E vorba despre Programul Operațional de Incluziune și Demnitate Socială, destinat în exclusivitate combaterii sărăciei și incluziunii persoanelor vulnerabile, și de Programul Operațional Educație și Ocupare, cu o finanțare consistentă pentru măsuri de formare și ocupare.

În plus, și PNRR va aduce finanțări pentru reforma sistemului de pensii și cea a salarizării bugetarilor, bugetul alocat acestor două mari proiecte fiind de 102 milioane de euro. ”De asemenea, am prezentat pe larg planurile de investiții în infrastructura socială pentru copii și persoane cu dizabilități asumate prin PNRR, cu o finanțare de 100 de milioane de euro”, a declarat Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii