Web Analytics

România, pe primul loc în UE privind mortalitatea pe șosele

de | 26.11.2022 09:30 | Actualitate, Home

România continuă să ocupe primul loc în UE în privința mortalității pe șosele, cu 93 de decese la un milion de locuitori în 2021, dublu față de media Europeană.
Valoarea despăgubirilor pentru daunele RCA, plătite zilnic anul trecut, s-a dublat față de 2016, ajungând la circa două milioane de euro, potrivit datelor Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România. Cea mai periculoasă zi pe șosele este vinerea, potrivit Radio România Actualități. 
Citește și: Percheziţii în Olt, Argeș și Teleorman, la grupări specializate în furt de produse petroliere

Asiguratorii atrag atenția că în 2021 cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de vineri, când au fost peste 770. Urmează duminică în topul zilelor periculoase, când au avut loc mai mult de 700 de astfel de evenimente, în restul zilelor săptămânii tendința fiind descrescătoare.

În medie, pe drumurile publice din România, în fiecare lună a anului trecut a avut loc peste 400 de accidente rutiere grave, în care au murit aproape 150 de persoane. Lunile cele mai negre sunt cele de vacanță, respectiv iulie și august.

Cele mai multe accidente rutiere grave au loc în mediul rural, iar principalele cauze sunt neadaptarea vitezei la condițiile de drum și traversarea neregulamentară de către pietoni.

În Uniunea Europeană, siguranța rutieră s-a îmbunătățit considerabil în ultimele decenii, rata deceselor cauzate de accidente fiind în scădere, dar România continuă să ocupe primul loc în privința mortalității pe șosele, cu 93 de decese la un milion de locuitori în 2021, dublu față de media Europeană.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *