Web Analytics
scris joi, 15.12.2022

România, pe primul loc în Europa la accidente rutiere grave

România este numărul unu în Europa la accidente rutiere grave. În medie, în fiecare zi a anului se produc pe șoselele din România 13 accidente rutiere grave, în care își pierd viața 5 persoane și sunt răniți grav 10 oameni.

România, pe primul loc în Europa la accidente rutiere grave

Citește și: Protest al poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare la Ministerul de Finanţe

Conform raportului, numărul accidentelor rutiere este scăzut în prima parte a anului însă începând cu luna mai se constată o creștere a numărului evenimentelor rutiere grave până în luna august situație întâlnită în urma încălzirii vremii.

Citește și: Doi bebeluși au murit după ce medicii i-au trimis acasă cu tratament pentru roșu în gât

De asemenea, frecvența accidentelor rutiere grave este mai crescută vinerea când oamenii pleacă în vacanțe sau în vizită la rude. În anul 2021 pe drumurile publice din România s-au produs 4.915 accidente rutiere grave, evenimente care au cauzat decesul a 1.779 de persoane, rănirea gravă a 3.790 de persoane și rănirea ușoară a altor 2.235 de oameni. Față de anul precedent numărul deceselor în accidente rutiere este cu aproape 10 % mai mare. Cele mai multe evenimente grave au loc în mediul rural și pe drumurile naționale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...