Web Analytics

Doi bebeluși au murit după ce medicii i-au trimis acasă cu tratament pentru roșu în gât

de | 15.12.2022 11:40 | Actualitate, Home

Doi bebeluși, băiat și fetiță, ambii de 8 luni, au decedat în decurs de o săptămână în Maramureș. Aceștia au ajuns la camera de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și au primit tratament pentru roșu în gât, scrie Antena 3 CNN.

Citește și: Un bărbat a venit beat la examenul auto

Ambii copii au fost trimiși acasă cu tratament, dar starea lor s-a înrăutățit. Băiețelul a fost internat ulterior pe Secția Pediatrie, însă la doar 3 ore a decedat. În cazul fetiței, aceasta a ajuns cu febra 40 la spital, iar bunicul spune că a fost consultată, iar apoi li s-a comunicat că pot să se întoarcă acasă. Mai mult, mama fetiței susține că medicul de la spital a certat-o pe motiv că nu era caz de urgență. Din păcate, marți dimineață, micuța a fost găsită moartă în pătuț.

Citește și: Noi reguli în spitale: vizitatorii nu au voie să stea mai mult de 30 de minute

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că tratamentul copilei a fost schimbat și ar fi trebuit să fie continuat antibioticul primit la unitatea spitalicească. De cealaltă parte, medicul de familie susține că a consultat-o pe micuță la două zile după ce s-a întors de la urgență, iar starea ei nu era deloc bună, astfel că i-a prescris un alt antibiotic, mai puternic. În acest moment se așteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului celor doi bebeluși.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *