Web Analytics

România, pe locul doi în Europa la numărul de biciclete pe care le produce

de | 19.09.2023 08:54 | Actualitate, Home

Date recente arată că România este pe locul doi în Europa la numărul de biciclete pe care le produce, însă cele mai multe dintre acestea ajung în export. Specialiştii spun că mâna de lucru ieftină a românilor poziţionează ţara noastră în topul clasamentului, nicidecum dorinţa mai mare de a merge cu bicicleta. România ocupă locul doi în clasamentul producătorilor de biciclete din Europa, cu peste 2,6 milioane de exemplare produse anul trecut, urmată de Italia, Germania şi Polonia. Prima în top este însă, Portugalia, cu 2,7 milioane de bicilete produse în ultimul an.

Citește și: Un bărbat a murit după ce s-a electrocutat când făcea duș


Din Timişoara, Deva şi Reşiţa pleacă cele mai multe biciclete româneşti spre ţările europene. Puţine rămân în ţară. Deşi după pandemie am pedalat mai mult, comercianţii spun că nu mai au acum clienţi. Statisticile spun că aproximativ 60% dintre români nu folosesc bicicleta. Principalele motive pentru care românii evită acest mijloc de transport sunt infrastructura precară, dar şi faptul că avem o accesibilitate scăzută. Nu prea avem unde să o lăsăm în siguranţă, spun specialiştii.
O bicicletă dotată, de nivel mediu, poate ajunge până la 3.000 de lei. Pentru cei care vor o altfel de experienţă, noul trend îi îndreaptă către bicicletele electrice, care au chiar şi sistem de frânare ABS. În România, astfel de biciclete se produc la Timişoara.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *