România, la coada UE după dotarea spitalelor cu computere tomograf şi unităţi IRM

de | 4.07.2021 09:23 | Actualitate, Economie, Home

România a fost, în anul 2019, pe ultimul loc în Uniunea Europeană, după numărul de scanere de computer tomograf disponibile în spitale (0,9 scanere CT la 100.000 de locuitori), urmată de Franţa (1,1), Olanda, Polonia şi Slovacia (toate cu 1,4 scanere la 100.000 de locuitori), arată datele publicate vineri de Eurostat.

Când vine vorba de unităţile de IRM (Imagistică prin rezonanţă magnetică), România este tot prin ultimele locuri, cu doar 0,4 unităţi IRM la 100.000 de locuitori. Ţara noastră este urmată de Bulgaria, Letonia şi Polonia, toate cu 0,6 unităţi IRM la 100.000 de locuitori, conform Agerpres. 

CITESTE SI 4 iulie-Ziua Crucei Roșii Române

Cele mai multe scanere CT din UE erau disponibile în spitalele din Danemarca (4 scanere CT la 100.000 de locuitori), urmate de spitalele din Cipru, Bulgaria, Italia şi Suedia.

Statele membre cu cele mai multe unităţi IRM disponibile în spitale sunt Finlanda (2,9 unităţi IRM la 100.000 de locuitori), Cipru, Italia şi Suedia.
Pe de altă parte, între 2014 şi 2019 numărul de scanere CT a crescut în majoritatea statelor membre, însă cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Bulgaria, România şi Slovenia, toate cu o creştere de 0,4 scanere CT la 100.000 de locuitori.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

1 comentariu

  1. Pentru unii … coada este varf , noi le suntem stabi/sefi !

    Răspuns

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus
Furt de lemne la Curtea de Argeș, Călinești și Bughea de Sus

În ziua de 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Curtea de Argeș, care transporta, cu un motocultor, pe strada Valea Sasului de pe raza municipiului Curtea de Argeș, 0,6 mc de...

Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei
Pitești. Se extinde spațiul verde de pe Strada Victoriei

Primăria Municipiului Pitești, prin Administrația Domeniului Public, efectuează lucrări de reamenajare la intersecția Bulevardului Republicii cu strada Victoriei pentru a mări suprafața spațiului verde. Citește și:Simona Bucura-Oprescu: „De pe Dealul Sasului pot fi...

345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș
345 de cazuri noi Covid-19 înregistrate în Argeș

Instituția Prefectului Argeș informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județ se prezintă astfel: -incidența pe ultimele 14 zile: 5,83 (ieri 5,49) -persoane internate la ATI: 23 (ieri 23) -persoane internate...