Web Analytics

România găzduiește Reuniunea Liderilor de la Munchen

de | 27.11.2022 09:36 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

România găzduieşte, începând de azi, Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM), un format al Conferinţei de Securitate de la München, care se desfăşoară chiar înaintea întâlnirii pe care o au, săptămâna viitoare, tot la Bucureşti, miniştrii de externe ai statelor membre NATO. Reuniunea Liderilor de la München (Munich Leaders Meeting – MLM) se va desfăşura în perioada 27 – 29 noiembrie, iar Ministerul român de Externe este co-organizator.

Citește și: Calinic este bucuros: Microcentrala Călugăriţa funcţionează cu turbinele turate la maximum

Este pentru prima oară când evenimentul – care începând din 2009 se desfăşoară o dată sau de două ori pe an – are loc în Europa de Est. Precedenta ediţie a avut loc la Washington. Evenimentul va reuni participanţi la nivel înalt din peste 25 de state, actuali şi foşti oficiali, experţi şi analişti renumiţi, formatori de opinie.

Citește și: Un fost polițist a alimentat mașina cu benzină și a fugit fără să plătească

Reuniunea Liderilor de la München se desfăşoară cu uşile închise şi fără un desfăşurător de intervenţii prestabilit. Invitaţii sunt încurajaţi să participe la toate sesiunile în mod interactiv şi pe fond, în dialog cu ceilalţi participanţi. Ideea acestui format este crearea unui spaţiu pentru generarea de noi idei şi soluţii pentru problemele cele mai presante de politică externă şi securitate.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *