Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

România este una dintre cele mai corupte țări din UE

România avansează în topul celor mai corupte țări din UERomânia avansează în topul celor mai corupte țări din UE Raportul indicelui de Percepţie a Corupţiei 2023, recent lansat de Transparency International la nivel global, pune în lumină un aspect profund îngrijorător despre situația corupției în România. Cu toate eforturile și reformele inițiate în ultimii ani, țara noastră rămâne una dintre cele mai corupte ţări din Uniunea Europeană.

România este una dintre cele mai corupte țări din UE

Citețte și: DSVSA Argeș a reprezentat România la un eveniment european dedicat siguranței alimentelor


În total, România a reușit să obțină 46 de puncte din 100 posibile. Țara noastră este urmată de Bulgaria (45 de puncte) şi de Ungaria (42 de puncte). Sondajul efectuat de către Transparency International arată că majoritatea statelor au făcut progrese minime sau deloc în ceea ce priveşte combaterea corupţiei în sectorul public. În plus, se pare că la nivelul Uniunii Europene, eforturile anti-corupţie au stagnat sau au rămas în declin în majoritatea statelor membre.
„Media UE rămâne constantă în ultimii cinci ani, la 64 de puncte. Cu 46 de puncte din 100 posibile, România rămâne în continuare în rândul ţărilor UE cu cele mai slabe performanţe, alături de Bulgaria (45 de puncte) şi Ungaria (42 de puncte), ceea ce reflectă deficienţe semnificative în privinţa statului de drept. Conform metodologiei Transparency International, scorurile sub 50 de puncte sunt inacceptabil de scăzute, mai ales prin comparaţie cu media regională. În plus, schimbările de 1-2 puncte de la un an la altul de regulă reflectă marja de eroare, mai ales dacă acestea nu sunt constante”, se arată în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *