Web Analytics
scris marți, 30.01.2024

DSVSA Argeș a reprezentat România la un eveniment european dedicat siguranței alimentelor

Directorul DSVSA Argeș, Sorin Sorescu, a reprezentat România la un eveniment european dedicat siguranței alimentelor. Săptămâna trecută, la Bologna, în Italia, s-a desfășurat o întâlnire internațională având ca scop o mai bună pregătire privind siguranța alimentelor, cu tema ”Contactul materialelor cu alimentele”. 

DSVSA Argeș a reprezentat România la un eveniment european dedicat siguranței alimentelor

Au participat 33 de specialiști din 22 de țări și șapte traineri din țări diferite. Grație acestui seminar s-au adus informații importante privind legislația la nivel european în materie, modul de implementare, modul de control și autocontrol al acestor produse și respectiv impactul ambalajelor și al substanțelor incluse în ambalaje către produsele pe care le consumăm.

”Legislația este foarte bună și trebuie implementată la nivelul fiecărei țări. S-a constatat că specialiștii se preocupă în mod constant de aceste lucruri și se fac testări în laboratoarele din fiecare țară, astfel încât să se supravegheze cât mai bine această migrație a substanțelor, substanțe ce nu au un efect benefic asupra organismului”, a declarat Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.

Citește și Mioveni: Cercetări finalizate într-un dosar de vătămare corporală din culpă, conducere fără drept și sub influența alcoolului

În cadrul acestui eveniment, ca un exemplu de bună practică a fost vizitată și o fabrică de ambalaje de lângă Bologna. ”Cu acest prilej, am văzut cum se produc, cum se depozitează și cum se sterilizează ambalajele, practic întregul traseu de la materia primă la produsul finit și cum pot intra în contact cu alimentele. În opinia mea este o practică foarte bună și pe care va trebui să o aplicăm și noi cât mai bine. Voi prezenta un raport privind întreaga activitate de acolo, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și apoi voi face o instruire “in cascada” cu specialiștii din județul Argeș”, a mai spus directorul DSVSA Argeș, dr. Sorin Sorescu.

Menționăm că DSVSA Argeș este deja la a treia participare din ultima perioadă la o instruire internațională de profil. Anul trecut, reprezentanții DSVSA Argeș au participat la o instruire în Italia legată de producătorii locali și la o altă instruire în Letonia privind pesta porcină.

În luna martie a anului curent, un reprezentant al DSVSA Argeș va participa în Franța la o reuniune europeană privind Encefalopatia Spongiformă Bovină (boala vacii nebune).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *