Web Analytics
scris luni, 11.09.2023

România „educată“. Peste 3.400 de profesori se vor afla la catedră fără a avea studii necesare postului!

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că în noul an școlar, care a început luni, 11 septembrie, la catedră se vor afla peste 3.400 de profesori care nu au studii corespunzătoare postului.

România „educată“. Peste 3.400 de profesori se vor afla la catedră fără a avea studii necesare postului!

Citește și: Comisia Prefecturii va face controale în școlile și creșele din Argeș

În acest an școlar, numărul de cadre didactice fără studii corespunzătoare postului, situația pe care o am, actualizată, este 3.440, față de 5.233, cât am avut în anul școlar 2022-2023”, a spus Ligia Deca, citată de r3media.ro.

Sunt convinsă că atât creșterile salariale care au intrat în vigoare în luna iunie, cât și măsurile pe care noile legi le prevăd pentru a încuraja absolvenții de învățământ superior să aleagă cariera didactică vor asigura un trend descendent față de acest cifre și vom avea mai multe cadre titulare și calificate la clasă”, a explicat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Există, se pare, și un deficit mare de personal în sistemul educațional românesc la disciplinele matematică, fizică și chimie.

În ceea ce privește profesorii la aceste discipline, avem situații dificile, așa cum era de așteptat, în zonele rurale, dar avem și semnalate situații punctuale în zona urbană. De aceea, noua lege a învățământului preuniversitar prevede un program de încurajare a științelor matematicii, tehnologiei, în așa fel încât să avem mai mulți studenți care merg în zona programelor fizică, chimie, matematică și, de asemenea, să îi încurajăm să aleagă și cariera didactică”, a spus Ligia deca..

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *