Web Analytics

România, tot codașă la absorbția de bani europeni: Apetitul primarilor și al comunităților locale pentru fonduri UE s-ar fi diminuat semnificativ

de | 12.02.2019 17:41 | Actualitate

La finalul anului 2018, autoritățile de la București se laudă cu o rată a absorbției fondurilor europene de aproximativ 20%, performanțe sub așteptări în acest domeniu cheie. E drept că, cu doi ani înainte de încheierea exercițiului financiar 2014-2020, media la nivel european este de 22%, deci la prima vedere lucrurile nu ar sta atât de rău. Totuși, „dacă analizăm cum au ajuns autoritățile la această rată de absorbție de 20%, situația devine foarte complicată și îndoielnică”, explică într-un interviu acordat RFI România Bianca Toma, director de programe și membru al Consiliului Director al Centrul Român de Politici Europene CRPE. 2019 va fi un an și mai complicat, spune Bianca Toma.

Citește tot articolul pe:  RFI România

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de  RFI România, în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole