Web Analytics

România adoptă legi împotriva infracțiunilor comise cu criptomonede

de | 19.03.2021 09:36 | Actualitate

Guvernul a aprobat deja un astfel de proiect de lege care acum merge în Parlament pentru un vot final. Fapte precum deţinerea, transferul, fabricarea sau dobândirea în vederea utilizării frauduloase a unui instrument de plată fără numerar, ar putea fi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Criptomoneda ar putea fi definitită clar într-o lege, iar anumite fapte legate de acest instrument de plată ar putea fi incluse în categoria infracţiunilor.

Guvernul a aprobat deja un astfel de proiect de lege care acum merge în Parlament pentru un vot final.

Dacă va fi aprobat proiectul, Codul Penal ar urma să fie modificat, iar fapte precum deţinerea, transferul, fabricarea sau dobândirea în vederea utilizării frauduloase a unui instrument de plată fără numerar, ar putea fi pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani.

O astfel de lege aşteaptă, de ani buni, dezvoltatorii în domeniu, spune George Rotariu, şeful Bitcoin România. În lipsa unor legi care să reglementeze clar tranzacţiile cu criptomonede, antreprenorii din domeniu apelează la bănci din Letonia, Estonia şi alte ţări unde există un cadru legal clar, potrivit Mediafax.

Se aşteaptă practic metoda prin care noi ca şi exchange, vorbesc aici din punct de vedere business, ne putem licenţia. Însă deocamdată suntem în aşteptarea acestei reglementări. Eu am tot solicitat-o încă din 2014. (…) Cu cât mai repede ne reglementăm cu atât mai bine pentru că avem dificultăţi în relaţia cu băncile”, explică George Rotariu.

CITEȘTE ȘI Facebook interzice sesiunile video!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii