Web Analytics
scris luni, 05.02.2024

România a ocupat primul loc în clasamentul celor mai mari importatori de produse agricole ucrainene

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat duminică seara că România nu a importat grâu din Ucraina, dar a explicat că la minister au fost depuse şapte cereri de import de cereale din Ucraina, însă niciuna nu a fost aprobată în momentul de faţă. Ministrul Agriculturii a fost întrebat duminică, la Antena 3 CNN, cât grâu a importat România din Ucraina. „În momentul de faţă, România nu a importat grâu din Ucraina”, a răspuns Florin Barbu.

România a ocupat primul loc în clasamentul celor mai mari importatori de produse agricole ucrainene

Citește și: Polițiștii de la Investigații Criminale fac cercetări în cazul bătrânei găsite carbonizate la Arefu


Declarația ministrului o contrazice pe cea a lui Nicola Puhaciov, care este adjunctul directorul Institutului Național de Economie Agrară din Ucraina, care spune pe site-ul Institutului Național de Economia Agrară din Ucraina următoarele: „În premieră, România a ocupat primul loc în clasamentul celor mai mari importatori de produse agricole ucrainiene, achiziționându-le anul trecut pentru suma de 2,875 milioane de dolari. În 2023, ponderea acestei țări în exportul intern de alimente agricole era de 13% China ocupa locul doi în clasament. Totodată, din punct de vedere valoric a crescut volumul achizițiilor de produse agricole ucrainiene.
Dacă în 2022 valoarea livrărilor din Ucraina către această țară se ridica la 1,888 milioane de dolari, în 2023 au crescut cu aproximativ 18%. Anul trecut, ponderea Chinei în exporturile interne produse agroalimentare s-a ridicat la 10%”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *