România a transferat alți cinci pacienți Covid în stare gravă într-un spital din Szeged

de | 17.10.2021 10:23 | Actualitate, Home

Miercuri, Ungaria a anunțat că va prelua din România 50 de pacienți bolnavi de Covid care necesită spitalizare la terapie intensivă, după ce țara noastră a solicitat ajutor prin Mecanismul european de Protecție Civilă.

În cursul zilei de joi, primii zece pacienți ar fi trebuit să fie transferați spre spitalele din Debrecen și Szeged, dar doar pentru opt dintre aceștia s-a reușit procedura. O pacientă din Timișoara a decedat după ce starea acesteia de sănătate s-a înrăutățit, iar un alt pacient era, de asemenea, într-o stare care nu i-a permis transferul.

CITEȘTE ȘI: Anul 2022 – Anul european al tineretului

Vineri au pornit spre țara vecină încă 12 persoane, iar sâmbătă , alți cinci pacienți au fost transferați la un spital din Szeged. Transferurile sunt necesare, întrucât în țară numărul paturilor ATI destinate pacienților cu Covid, fără alte afecțiuni, sunt ocupate. În prezent, în secțiile de terapie intensivă sunt internate 1.739 de persoane, dintre care 35 sunt minori.

Raed Arafat a anunțat încă de săptămâna trecută că autoritățile române vor trimite pacienți Covid în Ungaria, în spitale situate în apropierea granițelor, întrucât pacienții nu suportă transferuri pe distanțe mai mari.

”În cele 2 zile au fost transferați 21 pacienți. Din nefericire, o pacientă a decedat în timpul transferului, deci în centrele universitare din Szeged și Debrecen se află 20 pacienți internați.

Astăzi(n.r. Sâmbătă) vor mai fi transferați alți 5 pacienți la Szeged din zona de vest a țării.

Așa cum am anunțat, în spitalele din Ungaria a fost trimis personal medical din România care ține legătura cu familiile pacienților transferați.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Facultatea de Jurnalism, Pitești, an 3 Colaborator la Jurnalul de Argeș

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: Covid,pacienti,romania,transfer,ungaria

Ultimele articole

Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate
Grecia impune amenzi persoanelor peste 60 de ani nevaccinate

Grecia a declarat, marţi, că cetăţenii cu vârsta de peste 60 de ani care nu se conformează unui nou ordin de vaccinare împotriva COVID-19 impus de guvern până pe 16 ianuarie vor primi o amendă lunară recurentă de 100 de euro. Citește și: Ordine în dezordine! RAFILA:...

Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României
Calificare istorică: FC Argeș va juca semifinala Cupei României

FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României! A trecut de SSU Poli Timișoara, 0-0 la finalul celor două reprize de prelungire, 5-4 la loviturile de departajare. „Sfertul” alb-violet din Cupă s-a jucat într-o atmosferă deosebită. Cei aproximativ 2.000 de...