Web Analytics
scris sâmbătă, 13.01.2024

Româncă surprinsă la aeroport în timp ce încerca să scoată din țară flori de mină

O femeie din Tulcea, în vârstă de 56 de ani, rezidentă în Anglia, riscă să petreacă până la 7 ani în spatele gratiilor după ce a fost prinsă încercând să scoată ilegal din țară un număr de 45 de flori de mină (forme cristaline care se dezvoltă în anumite medii minerale).

Româncă surprinsă la aeroport în timp ce încerca să scoată din țară flori  de mină

Incidentul a avut loc pe Aeroportul din Cluj-Napoca, menționează Observator.

Femeia intenționa să transporte în Anglia aceste pietre minerale prețioase, care sunt considerate parte a Patrimoniului Cultural Național.

Citește și Din zeci de patroni de pe lista proxeneţilor săltaţi la Curtea de Argeş în 2017, au fost judecaţi doar patru şi doar unul condamnat cu… suspendare

Ea a fost prinsă joi după-amiază, 11 ianuarie, chiar înainte de a se îmbarca în avion. O parte din minerale erau împachetate individual în folie antișoc, în bagajul de mână, fiind descoperite chiar la controlul de securitate. Imediat a fost luată deoparte și s-a cerut un control amănunțit al bagajului de cală pe care îl predase deja.

La control, polițiștii de frontieră au solicitat prezentarea certificatului de export, emis de Ministerul Culturii pentru astfel de exponate, document pe care femeia nu îl deținea.

Toate cele 45 de flori de mină, cu o greutate totală de 35 kg, de diferite culori, tipuri și mărimi, au fost confiscate și se află acum în custodia ofițerilor vamali de la aeroport.

Unele dintre ele sunt specimene rare, dar fiecare bucată urmează să fie analizată de specialiștii Gărzii de Mediu.

Potrivit Codului Penal, scoaterea ilegală din ţară a unor astfel de piese se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi confiscarea parţială a florilor de mină.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *