Web Analytics
scris marți, 19.03.2024

Româncă obligată de justiție să-și trimită cei patru copii în plasament în Anglia

O mamă din Vaslui e obligată de justiție să-și trimită copiii în plasament în Marea Britanie. Decizia a fost emisă recent de Curtea de Apel București. Femeia este acuzată de răpire internațională de minori de către serviciile sociale din Newham, Londra, care au sesizat autoritățile române. Potrivit deciziei instanței, vasluianca ar fi obligată să își trimită toți cei patru copii, de 2, 4, 6 și 8 ani, în Marea Britanie, în urma unui demers al autorităților engleze, care o acuză și de răpire internațională de copii.

Româncă obligată de justiție să-și trimită cei patru copii în plasament în Anglia

Citește și: Tânăr de 19 ani, prins de radar cu 133 de km/h pe o stradă din Pitești


Elena a fost căsătorită de două ori, iar cu primul soț, de origine română, are doi copii. Cu al doilea soț, de origine pakistaneză, are alți doi copii. Elena l-a ajutat să obțină viza de acces în Marea Britanie, însă nu s-au înțeles prea bine și s-au despărțit, iar individul a strâns probe împotriva ei și i-a făcut plângere la serviciile sociale. A avut două procese în Marea Britanie, într-unul femeia fiind obligată să renunțe la copii, conform publicației Vremea Nouă.
Pentru că mama și copiii nu se mai aflau în Marea Britanie și plecaseră acasă în România, serviciile sociale din Newham s-au adresat International Child Abduction and Contact Unit. Românca s-a trezit astfel că este anchetată într-un dosar de răpire internațională de copii. Astfel, cazul a ajuns pe masa judecătorilor de la Tribunalul București. Aceștia au dat câștig de cauză mamei.

Citește și: Primarul Georgescu rămâne în arest la domiciliu! DNA a câștigat recursul


Avocata femeii, Maria Costea, precizează că Tribunalul București a arătat că atât anterior deplasării, dar și ulterior acestui moment, minorii s-au aflat permanent sub îngrijirea mamei, niciuna din probe nefiind de natură să indice un abuz la care minorii ar fi expuși din partea mamei, contrar celor afirmate de instituția reclamantă în cerere. Curtea de Apel București a întors însă decizia primei instanțe, hotărând ca minorii să se întoarcă în plasament în Marea Britanie, deși chiar procurorul de ședință ceruse respingerea cererii venite din partea autorităților britanice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *