Web Analytics

Primarul Georgescu rămâne în arest la domiciliu! DNA a câștigat recursul

de | 19.03.2024 15:26 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ion Georgescu, primarul suspendat al orașului Mioveni, va rămâne în arest la domiciliu. Așa au hotărât marți, 19 martie, judecătorii Curții de Apel Pitești, care au admis o contestație a DNA.

Citește și: Ion Georgescu a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție

Concret, procurorii DNA contestaseră decizia judecătorilor de la Tribunalul Argeș prin care fusese schimbată măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Prin urmare, Ion Georgescu nu poate părăsi domiciliul său din Mioveni. Decizia este definitivă și nu poate fi atacată cu apel.

Iată și decizia instanței:

„… Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, împotriva încheierii din data de 12 martie 2024 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Argeş în dosarul nr. 6181/109/2023/a3, intimat-inculpat fiind Georgescu Ion.

Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În temeiul disp. art. 242 alin. 2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de inculpatul Georgescu Ion, cu măsura preventivă a controlului judiciar.

În baza art. 207 alin. 6 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpatul Georgescu Ion, măsură pe care o menţine până la o nouă verificare, conform dispoziţiilor legale. În temeiul disp. art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă petentul inculpat la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, aferente soluţionării contestaţiei, rămân în sarcina acestuia. Definitivă”.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Se pare ca se vrea a fi scos din “ funcțiune” cât mai mult timp posibil.
    Pana trec alegerile ….
    Devenise deranjant de eficient …

    Răspuns
  2. Era normal… Abia ii dadusera un pic drumul din lat si incepuse sa faca gargara electorala, ca aia cu „mergeti la spectacol si distrati-va in numele meu!”, de parca spectacolul fusese facut pe banii lu’ ma-sa sau parca organizatorii de la primarie erau sclavii lui pe viata… El e cu rusinea cat casa si inca mai crede ca merita respect sau admiratie…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *