Web Analytics

Rodica Beşliu, audiată în dosarul de delapidare de la Spitalul Județean

de | 22.09.2017 07:24 | Actualitate

besliu

 

UPDATE: Magistrații au decis ca cei 3 acuzați  în dosarul de delapidare a spitalului Județean de Urgență din Pitești -Amalia Dumitrașcu, directoul economic al Spitalului Judetean și cei doi administratori ai firmei Rivertex – să petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor.

 

Fostul director financiar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, Rodica Beşliu a fost audiată, aseară, împreună cu mai mulţi angajaţi ai Serviciului de Contabilitate din cadrul spitalului.
 
Azi-noapte economista Amalia Dumitraşcu asupra căreia planează acuzațiile de delapidare, cât şi cei doi administratori ai firnei prin care au fost sifonate cele 4 milioane de lei,  Nicolae şi Cătălin Iorache, au fost reţinuţi pentru 24.  Astăzi, magistraţii vor stabili dacă îi vor aresta sau cerceta în stare de libertate.

Reamintim că joi,  21 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au efectuat 6 percheziții domiciliare, patru în municipiul Pitești și în orașul Ștefănești, județul Argeș, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea de infracțiuni economico-financiare.
Trei persoane au fost duse la audieri la DIICOT, printre acestea numărându-se și Amalia Dumitrașcu, fosta contabilă de la Spitalul Județean Argeș, aceasta fiind bănuită că ar fi creierul întregii fraude de 4 milioane de lei. Amalia Dumitrașcu e cunoscută și ca ”țepara de la BCR”, după ce a dat un tun de 800.000 lei la agenția bancară pentru care lucra.

După cum spun procurorii DIICOT, ”În fapt, din cercetări a reieșit că, în anul 2012, 2 bărbați și o femeie ar fi constituit o grupare infracțională, în scopul delapidării cu consecințe deosebit de grave a unui spital din județul Argeș. Unul dintre membrii grupării infracționale, o femeie, angajată în calitate de contabilă a spitalului respectiv, ar fi completat și determinat persoanele responsabile din cadrul spitalului, să semneze fără vinovăție ordine de plată, cu denumirea unor societăți comerciale care au calitatea de furnizori ai spitalului, însă menționând codul de identificare fiscală și contul IBAN al unei alte societăți comerciale, controlate de grupul infracțional. Astfel, în perioada 2012– 2017, contabila ar fi completat 70 de de astfel de ordine de plată, în baza cărora ar fi fost transferați 3.988.688 de lei din fondurile spitalului. Imediat după ce banii ar fi fost transferați fără drept de spital către contul firmei controlate de grupare, aceștia ar fi fost retrași în numerar de membrii grupării”.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și delapidare cu consecințe deosebit de grave.
De asemenea, documentele întocmite în fals și datele din acestea ar fi fost introduse în sistemul electronic de evidențe contabile a spitalului și ar fi dus la alterarea în mod grav a evidențelor și rezultatelor financiare ale unității spitalicești, în cauză fiind efectuate cercetări și pentru săvârșirea infracțiunilor de fals informatic și perturbarea sistemelor informatice.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii