Web Analytics

Robert Glinţă: „Ţinta finală o reprezintă Jocurile Olimpice din 2021”

de | 9.10.2020 10:31 | Sport

# Cum decurg antrenamentele, după perioada de pandemie?
– Foarte bine. Am început încă din luna iunie și acum am antrenamente continue pentru Jocurile Olimpice, desigur cu mai multe competiții intermediare până atunci.
# Care sunt aceste competiții intermediare Jocurilor Olimpice?
– Următoarea competiție va fi la Budapesta, în această săptămână. Este vorba despre Liga de Natație Profesionistă, unde se va desfășura turneul acesta într-un regim de cantonament închis, unde toate echipele vor participa la competiții și se vor antrena la comun în condiții de siguranță.

„Așteptam cu sufletul la gură o astfel de competiție pentru a-mi evalua pregătirea de până acum”

# Ce înseamnă pentru tine rezultatele obținute recent la Campionatele Naționale?
– Pot spune că sunt mulțumit de rezultate. A fost doar o competiție de reevaluare a pregătirii acumulate până acum și a fost și prima competiție după mai bine de șase luni de pregătire continuă. Așa că așteptam cu sufletul la gură o astfel de competiție pentru a-mi evalua pregătirea de până acum și a ști pe viitor în ce direcție să mergem cu pregătirea specifică, să lucrăm detalii pentru a contura o performanță frumoasă la competițiile internaționale.
# Câteva amănunte despre această competiție recent încheiată?
– Am participat la două probe de spate, 50 de metri și 100 de metri spate și la 50 de metri liber și 50 de metri fluture, practic la toate probele de viteză, pe care le-am și câștigat. Condițiile de desfășurare ne-au dat destul de mari bătăi de cap din cauza vremii nefavorabile din această perioadă a anului. Mai multe zile, chiar și apa din bazin a scăzut sub temperatura optimă de care avem noi nevoie în competiții, așa că nu pot spune că aveam așteptări foarte mari la niște performanțe deosebite, pentru că, fiind și în bazin descoperit, cam astea sunt condițiile de desfășurare a unei competiții în aer liber. Însă, din punct de vedere al organizării competiției, Federația Națională de Natație a făcut o treabă extraordinară să pună la punct toate măsurile implementate de autorități pentru buna desfășurare în condiții cât mai în siguranță a acestei competiții.

„De anul acesta voi fi student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din București”

# Ce așteptări ai pentru viitorul apropiat?
– Eu iau totul pas cu pas și deocamdată, după această evaluare la Campionatele Naționale ale României, pot spune că sunt pe calea cea bună. Luând fiecare competiție pas cu pas, vom vedea și la o competiție la bazin acoperit, la o competiție internațională în bazin de 50 de metri ce rezultate se vor obține și ulterior să conturăm traseul spre un rezultat concret pe care ni-l dorim pentru Jocurile Olimpice. Iau totul pas cu pas și nu pot spune că mă duc țintă pe ceva anume, pentru că încerc să acopăr pregătirea din foarte multe aspecte, din foarte multe puncte de vedere și încerc să clădesc cărămidă cu cărămidă, ca să spun așa, cât mai bine pregătirea.
# Deci, ținta finală sunt Jocurile Olimpice din 2021?
– Categoric da. Practic, acesta este obiectivul principal și toată pregătirea se va contura cu vârful de formă pe această ediție a Jocurilor Olimpice care se va desfășura anul viitor, să sperăm.
# Cum se îmbină cariera sportivă cu studiile?
– Deocamdată nu am făcut și studii superioare. În ultimul an am stat să mă pregătesc pentru ediția aceasta a Jocurilor Olimpice. Iar după această amânare cu un an, tocmai acum am decis să mă înscriu și la facultate. Deci, abia de anul acesta voi fi student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii