Web Analytics
scris marți, 25.10.2022

Rishi Sunak –  cel mai tânăr premier britanic, dar şi cel mai bogat. Averea sa o întrece pe cea a regelui

Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, a fost primit marţi în audienţă de către regele Charles al III-lea, care l-a numit oficial premier al Regatului Unit. Rishi Sunak care va deveni al 57-lea prim-ministru al Regatului Unit este mai bogat decât regele. Totodată, va fi primul prim-ministru britanic de origine indiană şi cel mai tânăr în ultimii peste 200 de ani.

Rishi Sunak –  cel mai tânăr premier britanic, dar şi cel mai bogat. Averea sa o întrece pe cea a regelui

Citește și: Rishi Sunak, primul premier britanic-asiatic al Angliei

Fiu al unei familii care a emigrat în Marea Britanie în anii 1960, Sunak a studiat la Oxford și Stanford înainte de a intra în domeniul bancar de investiții la Goldman Sachs, înainte de a face milioane de dolari în fonduri de investiții. La Stanford a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Akshata Murty, fiica miliardarului indian N. R. Narayana Murthy. Împreună, cei doi au construit o avere în valoare de aproximativ 820 de milioane de dolari — aproximativ dublu față de averea regelui Charles al III-lea și a reginei consoartă Camilla, potrivit The Guardian.

Citește și: Liz Truss demisionează din funcţia de premier al Marii Britanii

The Sunday Times i-a trecut la începutul acestui an pe cei doi pe locul 222 în topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie, fiind pentru prima dată când un politician fruntaș apare pe această listă. Cuplul deține în proprietate privată patru case în valoare de aproximativ 17 milioane de dolari, inclusiv un penthouse în Santa Monica evaluat la 7,2 milioane de dolari.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită