Revenim la cazul WC-ului smart amplasat lângă Galeria de Artă

de | 23.04.2021 10:06 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

# Cocea spune că a fost o consultare pe noul amplasament, dar nu s-a dat încă aviz

Proiectantul Pieței Primăriei Pitești a depus, într-un final, documentele pentru a lua avizul Direcției de Cultură pentru amplasarea controversatului WC de 400.000 euro lângă Galeria de Artă ”Rudolf Schwitzer-Cumpăna”.

    „Da, proiectantul a depus un proiect. Comisia s-a întrunit săptămâna trecută, s-a analizat proiectul depus, s-a stabilit că, din punct de vedere urbanistic și al protecției monumentului, nu există probleme legate de amplasarea noului grup sanitar, urmând ca Primăria să facă demersurile necesare, conform Legii 50, pentru obținerea avizului nostru”, ne-a explicat Cristian Cocea, șeful Direcției Județene de Cultură.

Așadar, documentele au fost analizate în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, care se întâlnește o dată pe lună, online, pentru toate proiectele din 4 județe. Comisia este formată din 4 arhitecți-șefi din patru județe arondate zonei, plus experți ai Ministerului Culturii, arhitecți, specialiști în rezistență, istorici de artă.

Totuși, întrebat direct dacă a dat aviz favorabil comisia, Cristian Cocea a spus: „Nu, a fost o consultare pe proiectul nou, care prevedea alt amplasament pentru grupul sanitar. În urma consultării, a rezultat că această amplasare se încadrează în urbanismul zonei și nu deranjează monumentul Galeria de Artă. Urmează ca Primăria, conform Legii 50/1991, să facă demersurile necesare, procedurale, pentru obținerea avizului nostru”.

În comisie, deci, a fost doar o consultare pe marginea noului proiect al grupurilor sanitare din piață, dar recepția pieței este încă suspendată până la obținerea avizului de la Cultură, iar Primăria este însărcinată să facă demersurile necesare pentru obținerea avizului mult discutat în ultimele săptămâni.

Primarul Cristian Gentea: „Fără avizul acesta, nu poate fi recepționată piața”

Despre acest subiect am cerut lămuriri și primarului Cristian Gentea, pentru a înțelege cum trebuie procedat pentru a fi obținut noul aviz.

     „S-a întrunit comisia. Am văzut că au dat un aviz de principiu și au spus că trebuie urmate etapele. Nu știu ce se întâmplă, o să vorbesc și eu cu directorul de la Cultură, pentru că am văzut că solicită un nou certificat de urbanism, cu toaleta poziționată în partea cealaltă. (…) Deci, fără avizul acesta, nu poate fi recepționată piața. Practic, a fost o documentație în spatele acestei solicitări, toată a fost făcută de către proiectant și depusă. Dl. director Cocea solicită un nou certificat de urbanism. În punctul acesta am ajuns”, ne-a explicat primarul Cristian Gentea.

Citește și L-au mutat şi s-au încurcat…! „WC-ul smart” blochează recepţia Pieţei Primăriei Piteşti

Citește și „WC-ul smart” a început să pută. Arhitectul Soare dezvăluie că preţul s-a dublat după ce i-a fost modificat proiectul

Citește și Primarul Cristian Gentea: „Valoarea propusă de arhitect pentru toaleta publică era 500.000 de euro, nu 200.000 de euro”

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat
Pitești: Ridicarea pubelelor de gunoi, în regim automat

Achiziționată recent de către S.C. Salubritate 2000 S.A., noua mașină de gunoi a fost testată în vederea ridicării pubelelor cu o capacitate între 120 și 240 de litri. Este vorba despre un utilaj mono operator, ce lucrează în regim automat, regim în care pot fi...

Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni
Medic tânăr specialist în urologie la Spitalul Mioveni

Echipa medicală a Spitalului Mioveni s-a îmbogățit cu un nou membru. Este vorba despre dr. Burtea Florian Gabriel, medic specialist urolog. Acesta a absolvit Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București,...