Web Analytics

L-au mutat şi s-au încurcat…! „WC-ul smart” blochează recepţia Pieţei Primăriei Piteşti

de | 7.04.2021 15:25 | Actualitate, Politica si Administratie

Săptămâna trecută, primarul Cristian Gentea a precizat că mutarea grupului sanitar subteran (în valoare de 400.000 de euro) din Piața Primăriei -de la locul prevăzut inițial- în zona verde de lângă Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer- Cumpăna” presupune și un nou aviz de la Direcția de Cultură Argeș.
Așa cum a anunțat Jurnalul de Argeș într-o ediție anterioară, proiectul toaletei a fost avizat inițial, în faza DALI, în zona de protecție a monumentului, dar în altă poziție, lângă statuia lui Mircea cel Bătrân, în zona parcării de lângăTeatrul „Davila”. Apoi a fost modificat amplasamentul toaletei, din cauza unor cabluri pentru alimentarea mașinilor electrice, care au fost descoperite în parcarea teatrului, după cum a declarat Cristian Cocea, șeful de la „Cultură”. Numai că această schimbare de amplasament nu a fost încă avizată de Direcția pentru Cultură Argeș.
„Vreau să vă spun că este și motivul pentru care nu am semnat recepția. Sunt toate semnăturile pe procesul-verbal de recepție, inclusiv a domnului director de la «Cultură» (Cristian Cocea, n. red.). La sfârșitul acestei săptămâni, vineri (2 aprilie, n. red.), proiectantul va înainta documentația pentru obținerea avizului nou de la «Cultură». I s-a explicat că nu va fi niciun fel de problemă, dar acesta este motivul pentru care eu n-am semnat recepția”, a declarat primarul Gentea.

Cristian Cocea: „Procesul-verbal final pe care l-am semnat este de suspendare a recepției”

L-am contactat și noi pe Cristian Cocea, directorul Direcției Județene pentru Cultură Argeș, pentru a afla cum comentează spusele primarului. Acesta ne-a precizat că recepția a durat mai multe zile și că a semnat procesul final de suspendare a acesteia. „Procesul final pe care l-am făcut este de suspendare a recepției pe moment. Procesul-verbal final pe care l-am semnat este de suspendare”, a clarificat Cristian Cocea.
Interesant este că, după toată vâlva iscată în ultimele săptămâni, pe plan local și național, pe seama pieței și a „WC-ului smart”, până la scrierea acestui articol proiectantul încă nu a depus documentele pentru a lua noul aviz de la Direcția pentru Cultură. Informație confirmată de Cristian Cocea. Mai întâi, proiectantul trebuie să înainteze documentația pentru a primi avizul, apoi documentele vor fi analizate în cadrul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice. „Comisia se întâlnește o dată pe lună, online, pentru toate proiectele din 4 județe, nu numai pentru acest proiect. În momentul în care va exista un astfel de proiect, va fi supus dezbaterii”, a explicat Cristian Cocea.

Citește și „WC-ul smart” a început să pută. Arhitectul Soare dezvăluie că preţul s-a dublat după ce i-a fost modificat proiectul

Citește și Primarul Cristian Gentea: „Valoarea propusă de arhitect pentru toaleta publică era 500.000 de euro, nu 200.000 de euro”

Citește și Dezvăluiri despre noua Piaţă a Primăriei Piteşti

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Asta este emblématique Pitestiului. Oras WC , .in centru , linga Primarie .