Web Analytics
scris duminică, 31.12.2023

Revelion 2024. Superstiţii de Anul Nou

În noaptea de Anul Nou, românii respectă numeroase tradiţii şi obiceiuri. Printre cele mai cunoscute se numără Sorcova, Pluguşorul sau mersul cu capra şi ursul. Tot de Anul Nou, există tradiţia mersului cu capra şi ursul. Tinerii îşi pun măşti care reprezintă lupta împotriva iernii și sosirea primăverii şi organizează adevărate spectacole.

Revelion 2024. Superstiţii de Anul Nou

Citește și: Animalele, terorizate de artificii de Anul Nou. Zgomotele de petarde pot duce chiar la moartea animalului de companie


Se spune că în noaptea de Anul Nou nu este bine să împrumuți bani nimănui, deoarece vei avea parte de ghinion pe plan financiar în următorul an.
În seara de Anul Nou, se spune că trebuie să porţi o haină nouă. Dacă respecţi acest obicei de Revelion, vei avea parte de schimbări pozitive în următorul an.
Ca să ai noroc în dragoste în noul an, se spune că de Revelion 2024 trebuie să porţi ceva roşu.
Pentru un 2024 plin de fericire, este bine ca de Anul Nou să aprinzi o lumânare pe care să o lași să ardă până dimineața.
Noaptea de Anul Nou 2024 nu trebuie să te prindă sub nicio formă fără bani în buzunar. Se spune că e bine să ai ceva bani la tine de Revelion ca să ai noroc pe plan financiar tot anul.
De Anul Nou 2024, nu ai voie să speli rufe, să coși, să tricotezi sau să te ocupi de alte treburi casnice.
De asemenea, de Revelion nu au voie să agăți calendarul cu noul an pe perete înainte ca acesta să înceapă și ca 2023 să se fi încheiat.
Atât de Anul Nou 2024, cât şi în prima zi a anului, nu este bine să plângi sau să spargi ceva prin casă. Se spune că aceste lucruri aduc ghinion.

Citește și: Argeș. Indemnizaţii mărite pentru veteranii de război

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *