Web Analytics
scris sâmbătă, 30.12.2023

Animalele, terorizate de artificii de Anul Nou. Zgomotele de petarde pot duce chiar la moartea animalului de companie

Petardele, pocnitorile și artificiile de Anul Nou sunt un motiv de stres pentru animalele de companie, care nu înțeleg semnificația acestora. Aceste zgomote pot duce chiar la moartea animalului. Medicul veterinar Alexandru Buzdea a explicat, la Antena 3, că animalele sunt terorizate în această perioadă de zgomotul petardelor. Ele simt aceste zgomote puternice mai rău decât oamenii.

Animalele, terorizate de artificii de Anul Nou. Zgomotele de petarde pot duce chiar la moartea animalului de companie

Citește și: 6.000 de euro ca să fii asistent medical în Neamț


”Pentru ei este mult mai rău. Pentru că ei nu înțeleg ce înseamnă aceste artificii, simt doar niște vibrații foarte puternice și niște frecvențe care-i deranjează destul de mult. Și atunci săracul animal nu înțelege ce se întâmplă, ce rol au acele petarde sau dacă are viața în pericol. Iar instinctul lor, când nu sunt obișnuiți cu altfel de zgomot este acela de a fugi și de a se ascunde într-un loc unde nu mai este atât de multă gălăgie”, spune acesta. Zgomotele de petarde pot duce chiar la moartea animalului de companie.
Ce putem face în noaptea de Revelion, dacă avem animale? ”Pentru animăluțe, pentru senzațiile astea de frică extremă, cel mai important lucru este prezența noastră. Au multă încredere noi și îi ajută să se liniștească. Stăm alături de ei, pot fi ținuți în brațe sau sunt să fim lângă ei. Un masaj în jurul gâtului sau la nivelul urechilor îi ajută să se relaxeze un pic mai mult. La cei la care nu este suficient asta putem adăuga suplimente alimentare pe bază de plante care îi ajută un pic mai mult să se relaxeze. Calmante, dar sunt pe bază de plante. Sunt suplimente alimentare sau avem inclusiv medicamente, substanțe sedative sau anxiolitice, însă pentru asta cel mai bine este să discutăm înainte cu medicul veterinar ca să alegem medicația potrivită pentru animăluțul nostru, ținând cont că ele pot avea și reacții adverse și atunci trebuie alese cu grijă”, mai spune medicul veterinar Alexandru Buzdea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *