Web Analytics

Reuniunea de toamnă a folcloriştilor din Argeş, în Tabăra Oratia

de | 17.11.2022 19:29 | Actualitate, Cultură, Home

Folcloriștii din Argeș se vor întâlni, sâmbătă, 19 noiembrie, în Tabăra Oratia din satul Podul Dâmboviței, din frumoasa stațiune Dâmbovicioara, situată în apropierea peșterei cu același nume, din pasul Rucăr-Bran. 

Citeşte şi: Poetul piteştean Daniel Turcea, urmărit de Securitate

Motivul: acolo va avea loc reuniunea de toamnă a Asociației Folcloriștilor Argeșeni „Constantin Rădulescu-Codin”, un bun prilej și pentru două lansări de carte.

Adrian Sămărescu, intervievat de Constantin Paşol

Președintele Asociației precizate, conf. univ. dr. Adrian Sămărescu, prorector, a declarat într-un interviu acordat lui Constantin Paşol, de la Radio România, că este vorba despre „două cărți ale unor personalități în domeniul cercetării folclorului. Una este a doamnei Adrianei Rujan, fostă președintă a folcloriștilor din Argeș, profesor la Universitatea din Pitești, și cealaltă a domnului Costin Alexandrescu, director, mai bine de patru decenii, al Centrului Creației Populare argeșene”.

Tot cu acest prilej, pe lângă prezentarea ultimelor lucrări, culegeri sau însemnări ale folcloriștilor din Argeș și Muscel, vor mai fi: o expoziție de costume populare autentice din Mușcelul de nord; o prezentare și o descriere a portului tradițional al zonei de interferență a Țării Românești cu Transilvania. 

Citeşte şi: Festival de umor la Câmpulung

Asociația Folcloriștilor din Argeș se reunește de două ori pe an, primăvara și toamna, în diverse locuri ale județului.

Vă reamintim că în comuna Priboieni, locul de naștere al renumitului folclorist Constantin Rădulescu-Codin, în anul 2015  a fost inaugurat un muzeu care-i poartă numele. Acesta găzduiește, pe lângă lucrările folcloristului, testamentul său, manuscrisul, precum şi obiectele personale, dar și o expoziție de costume din zonă. Muzeul a fost deschis pentru omagierea a 140 de ani de la naşterea marelui om de cultură.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *