Web Analytics

Reţinuţi pentru proxenetism şi trafic de minori

de | 18.05.2017 07:55 | Actualitate

politisti 2017

Şase persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii din Călăraşi, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în proxenetism şi trafic de minori.


Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au efectuat opt percheziţii, în Călăraşi şi Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism. În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate de poliţişti înscrisuri referitoare la transferuri de bani, telefoane mobile şi sume de bani.
Membrii grupării, femei şi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 31 de ani, ar fi constituit, începând cu luna noiembrie 2015, un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi trafic de minori. Cei în cauză ar fi recrutat, adăpostit, transportat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin, pe raza judeţului Călăraşi, obţinând foloase patrimoniale.
Opt persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, mărturie mincinoasă şi instigare la mărturie mincinoasă. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă, iar faţă de două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar. Cercetările continuă, pentru probarea întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii