Web Analytics

Olga Florăreasa- reţinută, Tecău și Macovei- martori în dosar

de | 10.10.2018 15:30 | Actualitate

Olga Panaete, florăreasa din Pitești, a fost reținută pentru trafic de influență după ce ar fi cerut și primit sume mari de bani pentru presupuse intervenții pe lângă funcționari publici, mai exact, aceasta a luat bani de la mai multe persoane, promițându-le ajutor în vederea obținerii permisului de conducere, respectiv, pentru obţinerea unui post.

Olga Panaete a fost reținută pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, în urma cercetărilor efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș. 

Sub pretextul că are influență asupra unor funcționari din cadrul SPCRPCIV Argeș (Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor), Olga Panaete ar fi pretins de la mai mulți oameni diferite sume de bani (1200 euro, 1000 euro, 2000 lei și 300 euro), cu promisiunea că îi poate programa la susținerea probei practice în vederea obținerii permisului de conducere și, respectiv, că poate interveni pe lângă funcționari pentru promovarea probei respective.

În cadrul acestui dosar sunt implicate alte două persoane din spaţiul public. Potrivit comunicatului Direcţiei Anticorupţie,  florăreasa Olga Panaete ar fi pretins și primit de la inculpata R. E. suma de 15.000 lei promițându-i că o va ajuta să ocupe un post de asistent generalist debutant la Centrul de Copii Sf. Andrei Pitești, prin intermediul unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş (D.G.A.S.P.C. Argeș) și a unui consilier județean.

Este vorba de Adrian Macovei de la D. G. A. S. P. C. Argeș și Florin Tecău, consilier judeţean, care sunt doar martori în dosar. Potrivit surselor noastre, Olga Panaete s- a folosit de numele lor și a încercat să îi convingă să dea curs solicitărilor ei, însă cei doi martori n- au fost de acord.

În același dosar, încă o persoană este cercetată pentru trafic de influență, iar patru persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Pentru acești cinci inculpaţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii