Web Analytics

Reţeta pentru Covid şi probleme de-ale educaţiei

de | 1.04.2021 13:07 | Actualitate

Moartea recentă de Covid a profesorului de informatică Georgian Mazilescu de la Colegiul „Vlaicu Vodă” i-a șocat pe cunoscuți – destul de numeroși, dat fiind că era un apreciat șef de cerc pedagogic zonal, adică îndrumătorul profesorilor de informatică și TIC din toată zona Curtea de Argeș. Acesta, la 43 de ani, era un om solid, plin de viață și care părea foarte sănătos, în niciun caz cineva pe care l-ai include într-o categorie „vulnerabilă”.
Și alți profesori infectați în ultima perioadă se gândesc că puteau fi în locul lui.
„Noi, pentru un salariu, ne riscăm viața, fiindcă din atâția elevi nu se poate să nu aibă unul virusul. Ar fi trebuit să se prioritizeze vaccinările, așa încât să nu fim chemați la școală până nu eram toți vaccinați”, spune un profesor piteștean, care a fost și el bolnav de Covid – (fusese programat nu demult pentru vaccinare, dar s-a îmbolnăvit cu doar câteva zile înainte să apuce să se imunizeze).
Iată ce ne-a povestit acesta: „Întâi, vreo două zile la rând, m-am simțit obosit, ca și cum nu dormisem noaptea, deși dormeam la fel. Apoi am început să am bănuieli, când am slăbit brusc 4 kilograme, fără niciun motiv, și mă ustura în zona nărilor și a sinusurilor când respiram. Aveam gust și miros, dar am intrat pe net și am citit că virusul se localizează la sinusuri înainte să coboare în plămâni. Am vrut să fac, deci, test la școală, dar mi s-a zis că, dacă am simptome, să cer testare acasă, că e alt protocol, cu Salvarea. Au venit și aveam Covid. Primele 5 zile au fost cele mai rele, cel mai greu a fost să trec de perioada aceea. Mai ales când vedeam ce se vorbește și la televizor. Cel mai rău era că, atunci când respiram, mă durea rău capul. Nu-mi trecea decât când adormeam. Din cauza febrei, transpiram așa de mult, încât schimbam hainele de patru ori pe zi. După cele cinci zile, a fost mai ușor, dar a durat două săptămâni”.
Dascălul nu a fost internat în spital, ci a rămas izolat acasă, unde a luat următorul tratament, prescris de medicul de familie: Detrical 2000 și Vitamina C 1000 (câte o pastilă, dimineața), Ultracod și Neuromultivit (câte o pastilă dimineața și una la prânz), Paracetamol la fiecare 8 ore, plus Ketof sirop, o linguriță, seara.
Și alți colegi din aceeași școală au fost, de asemenea, bolnavi. „Eu am stat 16 zile în spital, m-am simțit foarte rău, dar n-am fost la ATI”, ne-a spus și o profesoară. Nu toți cei care s-au simțit rău în această perioadă au avut totuși virusul SARS- COV2, chiar dacă fuseseră contacți direcți ai bolnavilor.
„Și dintre rude unii credeau că au simptomele, dar după teste s-a constatat că erau doar răciți”, ne-a mai spus profesoara vindecată, acum revenită la activitatea normală, dar luând în serios pericolul.
Pitagora

Citește și Pitești, în scenariul roșu, cu 3.1 rata de incidență a cazurilor COVID

Citește și Testarea COVID-19 în farmacii va deveni legală. Guvernul a aprobat măsura

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii