Web Analytics

Testarea COVID-19 în farmacii va deveni legală. Guvernul a aprobat măsura

de | 26.03.2021 09:34 | Actualitate

Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal in vederea testarii pentru COVID-19 in farmacii, a anuntat joi, 25 martie, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

„Astazi, in sedinta de guvern am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea in farmacii. In perioada urmatoare, chiar maine, avem discutii la Ministerul Sanatatii cu reprezentantii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen sa se poata face in farmacii.

E un pas important care merge spre testare in masa, testarea oricui are aceasta nevoie, dorinta. Ea se va putea face la un pret scazut, negocierile sunt in curs. Avem de astazi, dupa ce ordonanta de urgenta va aparea in Monitorul Oficial, si baza legala pentru acest lucru”, a precizat Voiculescu, dupa sedinta de guvern.

Autoritatile anunta ca in localitatile in care incidenta cazurilor de COVID-19 depaseste 4 la mie in ultimele 14 zile circulatia este permisa in weekend doar pana la ora 20.00. Daca incidenta depaseste 7,5 la mie, circulatia va fi pana la ora 20.00 toata saptamana.

CITEȘTE ȘI Peste 100 de mii de doze de vaccin Moderna ajung astăzi în țară

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii