Web Analytics

Reţea de trafic de persoane destructurată în Suedia / O fată din Pietroşani a dat declaraţii procurorilor din Stokholm, prin sistem audio-video

de | 11.11.2020 11:47 | Actualitate, Dezvăluiri

O amplă anchetă a polițiștilor din Suedia a dus, în această vară, la destructurarea unei rețele de trafic de persoane. În dosarul în care au fost arestați și români s-a început urmărirea penală împotriva unor persoane care au profitat de românce puse să se prostitueze. Solicitată de către autoritățile din Stockholm, Curtea de Apel Pitești a luat în examinare cererea de asistență judiciară internațională în materie penală privind audierea prin videoconferință a unei tinere în vârstă de 26 de ani, din comuna Pietroșani. La apelul nominal făcut în ședință publică a răspuns numita A.I. (sub identitate protejată), în calitate de persoană vătămată, procedura fiind legal îndeplinită.
Prin intermediul traducătorului, tânăra a făcut solicitarea privind limitarea timpului acordat audierii la 2 ore, dat fiind că are urgențe acasă, iar cererea i-a fost acceptată de către partea suedeză reprezentată de președintele de instanță, trei asesori populari, procurorul de ședință din partea Parchetului, apărătorii desemnați din oficiu pentru partea vătămată și apărătorul ales al persoanei vătămate. Audiată, argeșencei i s-a comunicat faptul că este parte vătămată în cauza aflată pe rolul instanței suedeze și că nu trebuie să depună jurământ, procurorul de caz fiind cel care a solicitat audierea sa.
De asemenea, i s-a precizat că se va înregistra audio-video toată declarația, de asemenea, sub identitate protejată. Audierea a fost astfel solicitată în cadrul dosarului instanței din Suedia de către procuror, argeșeanca din Pietroșani apărând în dosar ca fiind o victimă a traficului de persoane și aflată în posesia unor informații despre organizația de trafic, iar mărturia ei este considerată esențială pentru proces.
Citește și Dosarul proxeneţilor. Motivarea prin care judecătorul Gheorghe Neacşu l-a scăpat de puşcărie pe Dafinel Boceanu
Citește și „Dacă te muţi în Câmpulung, în trei luni îi afli pe toţi: cine cară droguri, cine e «peşte»…”
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Au ajuns să facă comuna de râs cu prostituția lor cu tot. Numai la Pietrosani nu auzeam de prostituate maltratate și sechestrate.