Web Analytics
scris joi, 08.02.2024

Retailerul online elefant.ro a intrat în insolvență

Tribunalul București a admis joi cererea de intrare în insolvență a retailerului online elefant.ro. Compania a cerut la finalul lunii ianuarie deschiderea procedurii generale a insolvenței, spunând că vrea să propună un plan de reorganizare.

Retailerul online elefant.ro a intrat în insolvență

Citește și: S-au mărit din nou salariile la Primăria Câmpulung. Lasconi şi-a schimbat optica: „În urmă cu trei ani spuneam ce salarii mari au funcţionarii din Primărie. Dar nu e aşa, credeţi-mă!”


Potrivit Tribunalului București, printre creditori se numără sunt Patria Bank., Fan Courier, Cargus, Universul Juridic., Didactica Publishing House, Univers Enciclopedic Books, Grup Editorial Litera, Rompetrol.
Elefant Online a încheiat anul 2022, cel mai recent pentru care există date financiare, cu afaceri de 183,6 milioane de lei, în scădere cu 20% față de anul precedent, în timp ce pierderea a urcat cu 79% la 27,4 milioane lei. Datoriile se ridică însă la 122 milioane de lei.

Citește și: 15 organizaţii ale AUR Mehedinţi s-au mutat la PNL


Acționarul majoritar al Elefant Online este Millenium Gold Resources Limited, cu 58,83%. Millennium Gold Resources Limited este un offshore din Cipru, activ în România prin intermediul mai multor societăţi. Compania este controlată de Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, care a fondat Elefant în anul 2010. În acționariatul Elefant Online se mai găsește și Grupul Catalyst, cu 9,62% din capitalul social, activ în România prin intermediul mai multor societăţi cu activităţi în în principal în domeniul IT.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *