Web Analytics

Restricții de circulație pentru persoanele nevaccinate. Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

de | 30.08.2021 12:24 | Actualitate

Ministrul Sănătății vorbește despre restricții de circulație care s-ar putea aplica persoanelor nevaccinate într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Vicepremierul Dan Barna a declarat, totodată, în urmă cu ceva timp, că nevaccinații nu vor mai putea să meargă în centrele comerciale în weeekend.

”Aceste restricții trebuie gândite de la caz la caz. Ați pomenit de intrarea în mall numai a persoanelor vaccinate. Ceea ce nu are nicio explicație din punct de vedere medical, pentru că în spațiile închise oricum se intră cu mască.

Pe de altă parte, trebuie ca aceste restricții să fie luate diferențiat, în funcție de locația respectivă și de situație dacă se poartă sau nu se poartă mască. Pentru că e important acest lucru.

În plus, aud tot mai des împărțirea asta în persoane vaccinate și nevaccinate, dar nu aud suficient de des exprimat cuvântul testare. Pentru că atunci când persoana nu este vaccinată, este foarte bine să avem la îndemână un test. Un test din acesta rapid, la care avem rezultatul în câteva minute. Este foarte bine să putem realiza un test PCR pentru persoanele care se află la risc.”, a declarat Carmen Dorobăţ, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva.

CITESTE SI Valeriu Gheorghiță: Vor fi peste 2.000 de cazuri zilnice Covid-19

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii