Web Analytics

Restricții COVID. Peste 4000 de persoane controlate de polițiști

de | 7.11.2021 14:14 | Actualitate

La acest sfârșit de săptămână, aproape 400 de polițiști argeşeni sunt la datorie în medie, zilnic, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti locali şi reprezentanţi ai altor autorităţi, cu care acţionează în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii şi combaterea infectării cu coronavirus.

62 de acţiuni punctuale au fost desfășurate în zilele de vineri și sâmbătă, iar dintre acestea, 56 au fost organizate independent de către poliţişti, patruorganizate împreună cu I.J.J. Argeş şi două cu alte structuri.

Peste 4.000 de persoane, precum și 323 de mijloace de transport persoane au fost verificate în cadrul activităților.

CITEȘTE ȘI: Vreme rea în România, săptămâna ce urmează. Val de lapoviţă, ninsori și frig

 

De asemenea, în ultimele 48 de ore, au fost verificate 333 de societăți comerciale și aproximativ 200 de locații, unde poliţiştii, alături de celelalte structuri cu care acționează în sistem integrat, au instruitreprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate cu privire la măsurile dispuse pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei, după cum urmează:

311 sancțiuni, în valoare de 19.500 de lei, ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii;

22 de sancțiuni, în valoare de 4.500 de lei, ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare;

22 de sancţiune, în valoare de 3.000 de lei, ca urmare a nerespectării interdicției de organizare, respectiv pentru participarea la evenimente private.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii