Web Analytics

Reprezentanţii salariaţilor disperaţi de la Arpechim au plecat la Bruxelles

de | 19.03.2014 22:42 | Actualitate

# Scandalul „Primelor pentru murături” a ajuns subiect la Parlamentul European. Dosarul primelor de murături capătă rezonanță internațională după ce o delegație de cinci persoane formată din liderii ONG-ului „Justiție până la capăt”, plus   viceprimarul Cornel Ionică, au plecat miercuri 19 martie la Bruxelles pentru a expune în Parlamentul European o petiție împotriva nedreptăților de care au parte ca urmare a celebrului proces cu OMV Petrom. Între 19-21 martie, membrii delegației vor avea  mai multe întâlniri cu reprezentanți ai Parlamentului European, unde vor face cunoscută public propria problemă. Aceștia se vor întâlni cu europarlamentarul Victor Boștinaru, dar și cu reprezentanți ai comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și de la secretariatul comisiei de petiții. Un rol esențial pentru organizarea vizitei la Bruxelles l-a avut și Primăria Pitești, iar liderul ONG-ului „Justiție până la capăt”, Adrian Maghinici, a mulțumit primarului Tudor Pendiuc pentru acest lucru. „Oamenii din ONG îi mulțumesc domnului Pendiuc pentru eforturile pe care le-au făcut pentru noi. De altfel, este și singurul reprezentant al administrației din Pitești care a făcut ceva. Nu le mulțumim deloc deputaților de la toate partidele, indiferent de orientarea lor politică pentru că nu au mișcat niciun deget pentru a ne ajuta, în afara lui Cătălin Rădulescu”, a mai precizat Adrian Maghinici.

2500 de oameni așteaptă un răspuns pozitiv de la Bruxelles

Vizita de la Bruxelles este văzută de muncitorii de la Arpechim implicați în proces ca o oportunitate pentru rezolvarea propriilor probleme. Deși o mare parte din ei s-au resemnat cu gândul că vor trebui să înapoieze banii, oricât de mult s-ar zbate, nu și-au pierdut încă speranța că poate soarele va răsări din nou pe strada lor.
Pe de altă parte, până la vizita la Parlamentul European, executările silite au început deja să bată la ușile oamenilor. Din spusele liderilor ONG-ului „Justiție până la capăt” o parte din foștii muncitori de la Arpechim au parte de conturi bancare blocate, fără a avea posibilitatea să-și plătească chiar propriile rate.
„Noi am luat 190 de milioane și ei ne cer acum 292 de milioane. Au început să blocheze toate conturile bancare și au tras toți bănuții care s-au găsit în conturi. Avem colegi care aveau, de exemplu, 32 de roni. Chiar și pe ăia i-au luat. Avem un alt coleg care are un cont deschis la bancă, unde își plătește rata pentru casă și i-au blocat contul. Acum nu-i mai primesc rata la casă, până nu-și plătește datoria. Avem o mulțime de astfel de situații”, a precizat Dorina Roșu, viceliderul organizației „Justiție până la capăt”. Reprezentanții ONG-ului au lăsat să se înțeleagă că vor merge până în pânzele albe pentru rezolvarea problemelor lor. Dacă nu vor obține răspunsuri pozitive după vizita de la Bruxelles, în luna aprilie a acestui an a fost anunțată o altă vizită, de data asta  la Strasbourg, pentru a discuta situația primelor de murături cu comisarul european pe Justiţie, Viviane Reding.
Alex Vlaicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii