Web Analytics

Renault a decis mutarea producției modelului Dacia Sandero în Maroc

de | 13.10.2020 16:48 | Actualitate, Economie

Reprezentanții Renault au confirmat informația potrivit căreia uzina din Mioveni pierde producția hatchback-ului Sandero, în fața celor din Maroc, anunță Profit.ro.

Mark Suss, manager în cadrul Renault și responsabil cu marca Dacia, a declarat acum jurnaliștilor francezi de la L’Argus că modelul Sandero își va schimba mixul de producție în cele trei uzine în care sunt fabricate automobilele Dacia în acest moment. Uzina Dacia de la Mioveni, va rămâne fără modelul Sandero, care va fi asamblat exclusiv în Maroc, în Tanger și Casablanca, începând cu a treia generație, în timp ce în România va fi produs doar Sandero Stepway, alături de Duster.

Este pentru prima dată când francezii mută complet un model de la Mioveni către Tanger şi Somaca, potrivit Ziarul Financiar.

În 2012 producătorul auto francez lansa în producţie în Maroc modelele Lodgy şi Dokker, pe lângă Logan sedan, iar ulterior Sandero şi Logan MCV au fost produse atât în Maroc cât şi la Mioveni.

Astfel, în România se vor produce modelele Duster, care reprezintă peste 70% din volum, Logan sedan, Logan MCV şi Sandero Stepway. Volumele de Sandero au scăzut constant în ultimii doi ani.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii