Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: “Competențele privind Sănătatea sunt exercitate, cum e și firesc, de Ministerul Sănătății”

de | 17.05.2022 15:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Proiectul MAI prin care se intenționează trecerea asistenței medicale de urgență sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență nu va fi susținut de PSD în forma actuală, anunță deputatul PSD de Argeș Remus Mihalcea.

“Proiectul conține o serie erori tehnice foarte grave, iar în niciun stat din UE unitățile de primiri urgențe nu sunt coordonate de Ministerul de Interne! În orice stat normal și civilizat, asistența medicală de urgență este la Ministerul Sănătății!

Citește și: Alexandru Rafila, la înmormântarea lui Șerban Valeca: „L-am apreciat pentru toată activitatea lui ca om de știință”

Cei care au redactat proiectul au carențe mari în înțelegerea sistemului de Sănătate. Nu ai cum să pretinzi să coordonezi ceva în domeniul Sănătății, când nici măcar nu înțelegi cum e reglementat ceea ce vrei să coordonezi! De asemenea, proiectul de lege încalcă Codul Administrativ (OUG 57/2019), care la art. 52. prevede că “toate ministerele au atribuții comunii și atribuții proprii potrivit competenței, în conformitate cu domeniul lor de activitate”. Or, MAI are atribuții în “domeniul afacerilor interne, pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei și a proprietății publice și private” (OUG 30/2007 art. 1), în timp ce competențele privind Sănătatea sunt exercitate, cum e și firesc, de Ministerul Sănătății.”, transmite deputatul Remus Mihalcea.

Citește și: Iohannis a promulgat legea privind implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....