Web Analytics

Remember Florin Dumitru la “Dracula Fest”

de | 18.08.2016 11:08 | Actualitate

Cetatea Poenari (sau Poienari, cum mai apare în diverse scrieri) se va însufleți din nou, sâmbătă, la cea de-a opta ediție a ”Dracula Fest”, una dintre manifestările  cele mai aşteptate din cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Începând cu ora 19, temerarii hotărâţi să ia la pas cele 1.480 de trepte spre cetate vor fi aşteptaţi la poalele muntelui cu bocceluțe cu merinde și apă, iar sus, în Cuibul Vulturului Alb, într-un decor special ce aminteşte de sângeroasele legende cu Ţepeş, să fie întâmpinaţi chiar de domnitor şi boierii săi.

De la ora 20.00, Prinţul Vlad va retrăi alături de public atmosfera încărcată de istorie a vremurilor de odinioară. Seara va continua cu povestea fraților arefeni, evocarea Drumului Voievodului, un recital de muzică medievală oferit de elevii Liceului de arte Dinu Lipatti,  cu jeturi de fum şi lumini de lasere, un  alt recital de cântece de munte cu Bogdan Ion Mircea şi un remember Florin Dumitru, artistul care câteva ediţii a urcat să cânte pe acoperişul Argeşului.

Florin Dumitru, fostul director al teatrului Aşchiuţă din Piteşti, trecut în nefiinţă la începutul acestui an, este omul care a însufleţit cu talentul său reuşitele ediţii precedente ale Dracula Fest. Sâmbătă, organizatorii ferstivalului îi vor dedica momente speciale artistului care a ştiut întodeauna să ofere emoţie, nobleţe, şi suflet, actorului care a  fost pe scenă, dar, în acelaşi timp, şi-n sală, lângă publicul lui iubitor de teatru şi iubitor de folk. “Actorul, artistul în general, trebuie să ofere, acesta este rolul său”, obişnuia să spună Florin Dumitru.

Accesul la spectacolul din Cuibul Vulturului Alb este liber, în limita spaţiului disponibil. 
Toţi cei care vor urca la cetatea lui Ţepeş trebuie să se doteze cu lanterne pentru a lumina, la coborâre, cele 1.480 de trepte. Isabela Moiceanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii