Web Analytics

Remember! 12 ani de când a murit Constantin Cârstea

de | 18.11.2021 13:35 | Actualitate, Sport

În urmă cu 12 ani, pe 16 noiembrie 2009, a trecut la cele veşnice un simbol al FC Argeşului. Este vorba despre Constantin Cârstea, zis CFR-ul, fost antrenor, jucător și președinte al clubului din Trivale.
Cârstea s-a stins din viaţă când avea doar 60 de ani, în urma unei boli incurabile. Fost director tehnic al echipei Gloria Bistriţa şi campion cu FC Argeş în 1972 şi 1979, Constantin Cârstea a încetat din viaţă după ce metastaza canceroasă de care suferea s-a agravat.

Născut la 22 februarie 1949, Cârstea a fost unul dintre cei mai apreciați alb-violeți din perioada de aur a fotbalului argeșean și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Nicolae Dobrin. A început să joace fotbal pe când avea 12 ani. Supărat că era mereu dat afară, Constantin Cârstea a fost la un pas să se lase de fotbal când era junior. Marele lui noroc s-a numit antrenorul Ştefan Vasile. Schimbat de la echipa mare, Ştefan Vasile fusese numit la tineret, iar la un meci de pregătire fundaşul titular nu venise la meci. Atunci, Ştefan Vasile i-a zis lui Costel să se dezechipeze şi să joace. CFR-ul s-a dezechipat şi a jucat foarte bine. Şi CFR-ul a rămas, a jucat şi a promovat în echipa mare, cu care a câştigat cele două titluri de campion.

A debutat în divizia A la 8 martie 1970, într-un meci contra Crişului Oradea (1-2) şi până la ultimul său meci la FC Argeş, 13 noiembrie 1983, 3-0 cu Bacăul, la Piteşti, a jucat 244 de meciuri, în care a înscris 81 de goluri. A evoluat o dată la naţionala mare şi de 11 ori în Cupele Europene, unde a marcat un gol. În ediţia de campionat 1971-1972, când FC Argeş a câştigat primul titlu de Campioană a României, Cârstea a evoluat în 12 meciuri.
Costel Cârstea este singurul alb-violet care a fost jucător, antrenor principal la echipa mare, dar și președinte al clubului din Trivale.

Citește și Constantin Cârstea, comemorat de oficialii clubului FC Argeș

Citește și Nelu Cârstea, fratele lui Constantin Cârstea: ”Sunt mâhnit! La meciul cu CFR, observatorul n-a fost de acord cu un moment de reculegere pentru Costel”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii