Web Analytics

Reîncep festivalurile la Câmpulung

de | 16.07.2020 13:06 | Cultură

Manifestările dedicate Zilelor Municipiului Câmpulung au fost anulate în 2020, acestea fiind inițial programate să se desfășoare pe parcursul săptămânii viitoare, în jurul zilei în care este sărbătorit patronul orașului, Sfântul Ilie Tesviteanul. Cu toate acestea, muscelenii vor avea parte de spectacole la finalul acestei săptămâni, atunci când se vor desfășura două importante festivaluri concurs care, de regulă, se derulau în lunile mai-iunie.
Festivalul Concurs Național ”Sus la munte, la Muscel”, ajuns la a șaptea ediție, este programat pentru 18 și 19 iulie, în Grădina Publică ”Mersi”, nu pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Manifestarea organizată cu sprijinul autorităților locale și județene este destinată promovării tinerelor talente ale muzicii populare. În urma preselecției, în concurs au rămas 21 de concurenți care vor încerca să câștige premiile Festivalului, printre acestea fiind și Premiul de Excelență ”Marioara Murărescu”. Pe 19 iulie, după Gala laureaților, vor susține recitaluri Grațian Bădescu și Grupul Vocal Bărbătesc ”Doruri Muscelene”, acompaniați de orchestra lui Cătălin Iancu.
Și Festivalul Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret ”Stars of song” va avea parte de o Garden Edition, tot în Grădina Publică, pe 18 iulie. Nu va mai fi concurs, ci doar festival, cu participarea unor soliști câștigători ai edițiilor anterioare.
Ambele manifestări se vor desfășura cu condiția respectării regulilor stării de alertă.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii