Web Analytics

Regulile ce trebuie respectate de turiștii care merg la plajă pe litoralul românesc

de | 3.06.2021 11:55 | Actualitate

Atât turiștii, cât și administratorii plajelor de la Marea Neagră trebuie să respecte mai multe reguli anti covid. Conform unui ordin publicat în monitorul oficial. Administratorii plajelor au obligația de a asigura dispozitive și produse bioacide necesare dezinfectării mâinilor personalului lucrător, a spațiilor și suprafețelor, au obligația de a amplasa la loc vizibil regulamentele de acces și de comportament pe plajă. Tot administratorii plajelor au obligația de a avea personal instruit în ceea ce privește regulile de igienă ce trebuie respectate la nivelul unității, inclusiv asupra măsurilor suplimentare de protecție împotriva coronavirus. 

 Citește și: Noi măsuri privind vârsta de pensionare. Se va stimula munca până la 70 de ani

 La intrarea în unitate se vor face triaje, personale cu semne vizibile de infecție respiratorie nu vor avea acces. Trebuie asigurată o distanțare fizică atât în  rândul angajaților, cât și în rândul turiștilor, de 2 m (stânga/dreapta, față/spate) între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite. Administratorii vor asigura accesul pe plajă în limitele de capacitate adoptate, cu menținerea distanței fizice, descurajarea aglomerării și limitarea adunărilor mari. De asemenea, pentru atingerea obiectivelor de reducere a riscului de transmitere a infecției cu virusul SARS-CoV-2, administratorii plajelor trebuie să adopte măsuri pentru: 

1) restricționarea accesului la plajă dacă limitele de capacitate stabilite sunt depășite și distanța fizică nu poate fi menținută. 

2) asigurarea accesului prin puncte de intrare clar semnalizate. 

3) stabilirea de culoare unidirecționale, separate, de intrare și de ieșire. 

4) rezervarea utilizării plajei pe anumite perioade de timp se face prin intermediul unui sistem de rezervare online sau telefonic și/sau adoptarea de ore strategice de funcționare sau criterii de închidere flexibile. 

5) colaborare cu forțele de ordine pentru redirecționarea sau devierea vehiculelor/persoanelor, dacă este atinsă capacitatea maximă stabilită. 

6) limitarea numărului de angajați care interacționează cu turiștii 

De asemenea, conform Agerpres, activitățile sportive sau de agrement se vor desfășura doar în spații special amenajate cu limitarea numărului de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii. 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii