Web Analytics

Regulile anti-Covid încălcate pe microbuzele școlare

de | 5.11.2020 15:21 | Actualitate

Miercuri, 4 noiembrie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și cei ai secțiilor de poliție rurală arondate, au desfășurat activități pentru creșterea gradului de siguranță al transportului de școlari.

Controalele polițiștilor au avut ca scop verificarea modului de realizare a transportului şcolarilor, pentru respectarea legislației care reglementează acest tip de transport și a recomandărilor medicale.

Citește și Se confirmă: transportul către uzina Dacia a fost sursa focarului cu peste 500 de infectaţi Covid

Au fost verificate atât documentele conducătorilor auto, ale microbuzelor școlare, precum şi respectarea regulilor ce circulaţie pe drumurile publice, în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2.

De asemenea, s-a urmărit respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 în zonele adiacente unităților de învățământ, pe timpul afluirii și defluirii la și de la cursuri a elevilor.

Citește și Continuă verificările pentru respectarea măsurilor anti Covid

Au fost verificate 25 de autovehicule de transport elevi, fiecare dintre conducătorii acestor mijloace de transport fiind verificați cu aparatul etilotest, și instruiți cu privire la respectarea legislației specific și a normelor de prevenire a coronavirusului.

Au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 790 de lei, astfel:

– 3 sancțiuni, în valoare totală de 500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție;

– o sancțiune, în valoare de 290 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru nepurtarea centurii de siguranţă.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii