Web Analytics

Reguli noi pentru restaurante din 15 martie

de | 28.01.2023 19:19 | Actualitate, Home

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor impune noi reguli restaurantelor. Începând cu 15 martie în dreptul fiecărui preparat va trebui să fie scris în meniu, ce ingrediente conține, valoarea nutrițională, dar şi numărul de E-uri. Se pare că motivul acestor noi reglementări ar fi că tot mai mulți clienți își doresc să mănânce mâncare sănătoasă, cu mai puține E-uri.

Citește și: Un scandal stă să izbucnească la Biblioteca Judeţeană! Apar încă trei posturi de conducere

„Ar trebui să fie regăsiți aditivii alimentari utilizați la prepararea respectivului produs în sensul în care dacă în compoziția acestuia intră la rândul lor alte ingrediente compuse și conțin aditivii despre care vorbim, acest lucru ar trebui adus la cunoștința consumatorului. Sunt din ce în ce mai mulți cei care își doresc să mănânce cât mai aproape de natural, scurtând drumul, așa cum recomandă inclusiv Comisia Europeană, între furcă și furculiță. În sensul în care produsele care sunt furnizate de către producătorii locali, nu au nevoie de atâția conservanți și de atâtea etape de procesare, așa cum trebuie să parcurgă un produs ce vine de la mult mai mare distanță”, a explicat Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *