Web Analytics

Regularizarea facturilor la energie electrică se va face în februarie 2023

de | 11.11.2022 17:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Regularizarea la facturile de energie electrică şi încadrarea în consumul efectiv realizat de consumatori în anul 2022 se va face în februarie 2023, a anunţat, vineri, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu. Facturile la energie electrică până în luna februarie 2023 se vor calcula pe baza mediei consumului din 2021. În februarie vine marea regularizare pentru anul 2022 și se reface consumul mediu, a mai explicat secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Citește și: Şi preotul Horia Dumitrescu s-a ales cu un apartament după ce a luat în grijă o bătrână

„Sistemul aşa cum este gândit şi cum funcţionează de mulţi ani prin lege distribuitorii sunt obligaţi să facă citirea de patru ori pe an a contoarelor. În rest, funcţionaţi pe facturi cu estimări.  Din perspectiva aceasta este foarte complicat şi foarte greu să ne raportăm la consumul lunar al fiecărui client. Vom rămâne raportați la consumul mediu anual al anului 2021 care pentru consumatorul casnic nu poate să fie un an rău, pentru că a fost an de pandemie în care cea mai mare parte dintre români o bună parte din timp au stat acasă, deci au consumat energie. Dar pentru a putea face reglajele la nivelul consumului efectiv, și ca oamenii să nu plătească mai multă energie și un preț mai mare decât ce au realizat, în luna februarie a anului următor se va face regularizarea pentru întreg anul și încadrarea în consumul efectiv realizat”, a declarat Marian Neacșu.

Citește și: Acuzat de delapidare, fostul contabil al Protoieriei Câmpulung nu a scăpat de proces

Astfel, cel mai probabil din luna martie a anului 2023, consumatorii vor fi scoși sau introduși în noile plafoane de energie electrică.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *