Web Analytics

Regia de Drumuri a economisit peste 1,8 miliarde lei vechi prin deszăpezirea cu utilaje proprii a şoselelor din sud

de | 26.01.2017 15:28 | Politica si Administratie

01 deszapezire

Pentru că niciun constructor nu a fost interesat de contractul de deszăpezire a drumurilor din districtul Buzoieşti, Regia Judeţeană de Drumuri a fost cea care s-a ocupat în această iarnă de şosele din sudul Argeşului.

Practic, RAJD a dat zăpada la o parte pe aceste drumuri cu utilajele proprii, este vorba de patru autobasculante cu lamă. Prin efectuarea acestor lucrări cu vehiculele din dotare, Regia de Drumuri a economisit cel puţin 1,8 miliarde lei vechi. „La Buzoieşti facem deszăpezirea cu ce avem noi în regie proprie, pentru că nu s-a prezentat nimeni la licitaţia pe SEAP. Încercăm să ţinem situaţia sub control cu utilajele noastre, cu cele patru autobasculante cu lamă pe care le avem în dotare. În caz că ne depăşeşte, mai avem la dispoziţie în zonă nişte tractoare mari cu lame, de la cei cu agricultura. Deocamdată nu au fost probleme”, ne-a precizat Alina Nicolau, directoarea RAJD Argeş.
Iarna trecută, închirierea utilajelor necesare pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire în zona II de acţiune a Districtului Buzoieşti a costat 185.772 lei. Licitaţia pe SEAP pentru atribuirea acestui contract a fost câştigată de firma SC Beto Construct Argeş SA, al cărei patron este tatăl primarului localităţii Săpata – Laurenţiu Micu.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii