Web Analytics

Regele Romilor din Costeşti, achitat în dosarul de evaziune fiscală

de | 25.03.2022 10:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Economie

La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul Covasna l-a achitat pe Dan Stănescu, supranumit Regele Internațional al Romilor, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată în care este judecat din 2016. Concluzia, pe scurt, formulată de magistrații din Covasna a fost „fapta nu există”. Instanța a respins astfel acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice din Sf. Gheorghe, privind obligarea inculpatului Stănescu Dănuţ la plata sumei de 642.183 lei reprezentând obligații fiscale și aducerea la zi a datoriilor.

Ridică măsura asiguratorie a sechestrului imobiliar dispusă prin ordonanţa din data de 16.12.2014 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, în dosarul de urmărire penală, asupra imobilului – casă cu suprafaţa construită desfăşurată de 1.436 mp şi cu o valoare de impozitare de 5.153,108 lei, situată în oraşul Costeşti, proprietatea inculpatului Stănescu Dănuţ.

Asta după ce anul trecut s-a ridicat, în cursul judecății, sechestrul imobiliar dispus de procurori, în dosarul de urmărire penală, asupra imobilului teren, curţi-construcţii şi arabil intravilan în suprafaţă totală de 4.500 mp, situat în oraşul Costeşti, proprietatea inculpatului Stănescu Dănuţ. Sentința are drept termen de apel în 10 zile.

Citește și La curtea regelui Dan Stănescu a fost înghesuială de Paşti

Citește și Dan Stănescu, autointitulatul rege al romilor creştini, audiat la DNA Piteşti

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *