Web Analytics

Regele Carol al II-lea a fost scos din cripta de lângă Mănăstirea Curtea de Argeș. Astăzi este depus în noua necropolă regală

de | 9.03.2019 08:35 | Actualitate

Încă de aseară, clopotele au  anunțat începerea ceremoniilor dedicate reînhumării lui Carol al II-lea (n. 15 octombrie 1893 – d. 4 aprilie 1953), rege al României între 8 iunie 1930 şi 6 septembrie 1940.

În capela unde sicriul a fost așezat, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, un sobor de preoți și diaconi, coordonat de părintele arhimandrit Caliopie Ichim – Consilier Eparhial, a oficiat o slujbă de pomenire, în prezența membrilor Familiei Regale: ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria și ASR Principesa Sofia.

Zeci de credincioși au fost prezenți la acest ceremonial. Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeș, au purtat pe brațe sicriul acoperit cu stindardul regelui, în fața alaiului aflându-se doi militari care purtau crucea și o coroană albă de flori.

În Catedrala ctitorită de Sfântul Neagoe Basarab, în care-și dorm somnul de veci Regii României, pe un catafalc, a fost așezat sicriul Regelui Carol al II-lea.

Astăzi, 9 martie, începând cu ora 12.00 va avea loc, în vechea catedrală slujba de înmormântare, după care înhumarea va avea loc în noua Catedrală Arhiepiscopală.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii