Web Analytics

S-a ales cu dosar penal după ce a avariat un gard. Iată de ce…

de | 25.03.2023 17:43 | Actualitate, Home

În ziua de 22 martie, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au continuat verificările cu privire la un eveniment rutier din care nu au rezultat decât pagube materiale, pe raza orașului Ștefănești.


Din verificări, s-a stabilit că în ziua de 21 februarie, un bărbat de 40 de ani, din Mălureni, a parcat o autoutilitară neregulamentar, iar pe fondul neasigurării acesteia, autoutilitara s-a pus în mișcare, intrând în gardul unui imobil, acțiune în urma căreia a fost avariat gardul dar și mașina.

Citește și Ministerul Justiției vrea revizuirea Codurilor penale şi a legislaţiei penale speciale
Șoferul nu a anunțat evenimentul la poliția rutieră, dar, după ce a fost găsit, s-a aflat că acesta reparase autovehiculul, fără a deține autorizație de reparație auto.


Ca urmare a efectuării reparației fără îndeplinirea condițiilor legale, în cauză a fost întocmit dosar penal.
De asemenea, în urma evenimentului rutier, a fost sancționat contravențional astfel:

  • o sancțiune, în valoare de 290 de lei, și 2 puncte penalizare, ca urmare a opririi neregulamentare (la mai puțin de 25 de metri față de colțul intersecției);
  • o sancțiune cu avertisment, și 3 puncte penalizare, ca urmare a neasigurării autovehiculului oprit;
  • o sancțiune cu avertisment, și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru 30 de zile, ca urmare neprezentării la sediul poliției în termen de 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii